Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Vikendica i vlaga

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
mihic
mihic's picture
Offline
Registrovan dana: 18/08/2010
Poruke:

Imam jedno kratko, i pretpostavljam zbog moje neukosti, ne bas pametno pitanje, ali imajte na umu da sam ja dete odraslo u gradu koji se pokusava igrati na vikendici Smile
Naime, u vikendici koju smo zena i ja kupili pre dve godine uporno se pojavljue vlaga na zidu u ostavi. E sad, vikendica je ukopana u zemlju i to je uzrok problema, uz pretpostavljam, losu izolaciju kada je kuca pravljena. Moje pitanje je sledece-s obzirom da je spolja izbetonirana staza i da bi prava izolacija zahtevala sklanjanaje staze, iskopavanje zemlje, stavljanje izolacije i onda sve to unatrag, da li postoji neko drugo resenje, odnosno neka izolacija sa unutrasnje strane na izmalterisani zid ostave? Ako nije previse komplikovano i mogu to sam uraditi, bio bih zahvalan za neko kratko uputstvo. Problem je vise estetski s obzirom da ostavu koristimo samo za, jel`, ostavljanje manje bitnih stvari, ali me pomalo brine krunjenje maltera i stalna vlaga na zidu.

remmers
remmers's picture
Offline
Registrovan dana: 03/08/2009
Poruke:

Ako bi mogao da slikas i dodjes kod nas da nam pokazes i precizno objasnis situaciju bilo bi najlakse za predlog hidroizolacije koja se radi sa unutrasnje strane, tj nuzno zlo jer najbolje je kada se moze to uraditi sa spoljne strane. Ima nekoliko varijanti ali zavisno sta bi zeleo od kvaliteta do estetike najbolje bi bilo da dodjes i na licu mesta detaljno sve razjasnimo i damo resenja.
Postoje varijante koje nisu teske i mozes sam da uradis jako su jednostavne i ne mora se biti neki majstor da bi bilo dobro i kvalitetno.