Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Najmanja sirina fronta na pregradnom zidu ?

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
nindza52
nindza52's picture
Offline
Registrovan dana: 03/05/2010
Poruke:

Pozdrav! Pripremam se da pregradim kuhinju kako bih dobio predsoblje i kuhinju (ternutno spoljna vrata vode direktno u kuhinju).

Imam plan kako bi to trebalo da izgleda ali...U prilogu sam dodao sliku koja ce mi pomoci za objasnjenje... Imam sledece nedoumice:

1. Koja je najmanja sirina zida ? Ako imam CW profil na zidu, da li ovakav ormar moze da ide direkno do profila na zidu ili moram, kao na slici, da imam jos jedan CW, pa makar bili jedan do drugog.. ? Gledano s fronta, od zida imam CW profil 50 mm,. da li moram da dodam jos jedan (sa ili bez razmaka) kao na slici ?
Kontam da to moze da se izvede ali da li je to resenje sa samo 1 profilom dobro ? Koja je to najmanja sirina sa kojom necu imati probleme ?

2. Ako bi se srednji ormar okrenuo i stavio u funkciju prostorije iza (kuhinje u mom slucaju), da li je potrebno stavljati CW profil izmedju i stoviti prostor od 50 mm i da li je u CW profilu, izmedju njih, potrebno da stavljam vunu, stiropor ili neku drugu izolaciju ili je dovoljno da taj prostor od 50mm samo ojacam poprecnim CW profilima..
kontam da bih u svakoj drugoj situaciji samo uradio ojacanje ali nisam siguran jer je u pitanju kuhinja.. ali nisam siguran da li je uopste potreban taj prostor ?

  • img_1400.jpg
nindza52
nindza52's picture
Offline
Registrovan dana: 03/05/2010
Poruke:

Da li se CW pricvrcuje za UW ? Na mnogim (nasim) sajtovima se preporucuje da se to ne radi. Na mnogim (stranim) sam nasao da to cine, uglavnom, onim "makazama"..

Na 50. sekundi se vide te makaze i pocetak tog spajanja ali je promenjen kadar pa nema do kraja..

https://www.youtube.com/watch?time_continue=134&v=qm7mg-VXV74&feature=em...

Radi li se ili se ne radi ?

nindza52
nindza52's picture
Offline
Registrovan dana: 03/05/2010
Poruke:

Za sirinu fronta sam odustao.. umesto 5 cm koliko sam planirao, napravicu 15 i miran sam.

Nego spaja li se CW sa UW (narocito na vrhu) ?

milanlaki
milanlaki's picture
Offline
Registrovan dana: 20/05/2013
Poruke:

Ne moras da spajas jer ce se sve to lepo spojiti kada stavis GK plocu i usrafis kroz svaki postavljeni profil. Iz mog malog iskustva u ovoj oblasti lakse mi je bilo kada sam spajao tim klestima/makazama, pogotovo ako su profili neki tanji tj. lako savitljivi, jer nema uvijanja profila ispod dok sraf ne uhvati. Ako bas zelis da spojis, a ne daju ti se pare za ta klesta, prisfrafi ih onim malim srafovima, bubice ih zovu.
Kada sam koristio Knauf profile nisam imao problem sa uvijanjem profila, mada poslednje sam radio sa Intra profilima debljine 0.6mm i isto nije bilo problema.