Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Pregradni zid od gk ploca

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Maki
Maki's picture
Offline
Registrovan dana: 20/01/2008
Poruke:

Требала бих савет у вези преграде од гк плоча. Прочитала сам доста о томе на форуму, али нисам нашла одговор на питање о испуни између гк плоча у преградном зиду.
На обичном зиду су врата 121x201 цм која треба извадити, а отвор зазидати. Имам 2 могућности, да користим гипскартон плоче или ytong блокове. Шта бисте ми ви препоручили као боље решење?
Чиме испунити шупљину између гк плоча, тј. направити звучну изолацију?
Да ли је довољно ytong обрадити само глет масом или морају пре тога да се малтеришу?
Хвала свима унапред.

borislav90
borislav90's picture
Offline
Registrovan dana: 09/01/2012
Poruke:

Ja mislim da ti je bolje ytong zvucna izolacija. Radio sam dosta prgradnih zidova od gips polca i to ti nije neka izolacija jedio ako bi si stavila nesto izmedju (napr. kartone za jaja, staklenu vunu, stiropor). A ytong nemoras malterisati, moze da se gletuje.

Maki
Maki's picture
Offline
Registrovan dana: 20/01/2008
Poruke:

Зид сам ипак преградила ytong блоковима дебљине 5 цм. Сваки ред сам са обе стране учврстила за постојећи зид металним тракама.
Постојећи преградни зид као да је од цемента, армиран жицом, а на самом отвору до врата је дрво, где је причвршћена та жица, што се види на слици. Када је зид био готов, са стране сам ставила пур-пену.
Нисам сликала када је било изглетовано, али пар слика у току преграђивања сам направила. Проблем је био када сам скинула врата, прекидачи за светло су били у самом штоку, који сам исто морала да скинем. Накнадно сам бушила рупу у прегради, поставила кутију прекидача и преглетовала.
Испало је добро. Те слике ћу поставити када опет будем отишла код мојих и сликала сада већ готов зид.

  • преградни зид.jpg
  • преградни зид.jpg
  • преградни зид.jpg