Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Dihtovanje kanalizacione cevi živom gumom

9 poruka / 0 new
Poslednja poruka
clockwork_orange
clockwork_orange's picture
Offline
Registrovan dana: 12/12/2008
Poruke:

Napravio sam spoj stare keramicke i nove PVC cevi i sada kaplje na spoju
Spoj je izveden sa PVC elementom za nastavak ali je keramicka cev bila za njansu uza tako da sam morao da zarezem PVC cev i da je nakucam nekih 10-ak cm ali i dalje na spoju kaplje
Da li neko moze da mi da savet cime da zadihtujem taj spoj tipa ziva guma neka dvokomponentna smesa ili nesto slicno

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Stavi sliku tog spoja i ako može dimenzije cevi pa da vidimo o čemu se radi.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

clockwork_orange
clockwork_orange's picture
Offline
Registrovan dana: 12/12/2008
Poruke:

trenutno nemam sliku ali je precnik 100mm

zoran.mika
zoran.mika's picture
Offline
Registrovan dana: 27/09/2012
Poruke:

probaj sa silikonom

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Neće silikon tu rešiti problem, postoje druge metode, samo bih volo da vidim kako to sve izgleda u konkretnom slučaju pre nego što predložim rešenje.Takodje i zasecanje cevi nije dobro, kao što se i pokazalo, jer curi.Ako budem video kako sve to izgleda predložiću šta da se uradi i reši problem.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

paunplanet
paunplanet's picture
Offline
Registrovan dana: 27/01/2011
Poruke:

Postoji problem gde je neko u prepravci hteo da predje sa plastike na keramiku pa koliko mogu da vidim on je polomio falc nakeramici i dihtovao sastav verovatno sa nekim ne fleksibilnim materijalom mozda malterom. Sada treba to promeniti. Sa cim bi najbolje bilo zadihtovati taj sastav

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Postoje fazonski komadi za spajanje keramičkih/betonskih cevi i pvc cevi .

nsarke
nsarke's picture
Offline
Registrovan dana: 07/04/2011
Poruke:

Ako vec necete koristiti ili su kojim slucajem osteceni fazonski nastavci jedno od resenja bi bilo da se malim brenerom zagreje PVC cev u tolikoj meri da se ne otopi vec da postane fleksibilna tj mekana i onda dok je u takvom stanju navuce se na keramisku cev. Prilikom hladjenje iste trebao bi da se ostvari sasvim zadovoljavjući spoj bez curenja, ako je povrsina keramicke cevi glatka tj bez nekih necistoca.

Dragan22
Dragan22's picture
Offline
Registrovan dana: 30/09/2019
Poruke:

Pozdrav,
Cev koja ide iz zida, koja bi trebala da na sebi ima gumu u koju ce se kod zamene creva samo ugurati plasticni deo na njegovom kraju, je dugacka svega par milimetara.
Primetio sam da odatle kaplje voda, u cev u zidu je bilo gurnuto samo crevo, bez plasticnog dela. Ono svakako 15 godina nije menjano, a posto je skoro otpalo i sa odvoda, uzeo sam da ga zamenim. Kad se zajedno sa plastikom to ugura u cev na zidu, voda curi dosta vise nego pre. Pokusao sam da secem tu gumu koja ide na cev iz zida, ali je cev iskasapljena, nejednako je isecena tako da nisam uspeo da je stavim.
U kojoj god radnji da sam pitao, svuda su rekli da to nije napravljeno kako treba i da nemaju nista sto bi mi moglo pomoci, nit znaju kako. Na kraju sam uzeo produzetak za plasticni kraj, malo ga produzio, i na njegov spoljasnji deo stavio zivu gumu i sve to ugurao u cev na zidu, a tad je i deo zive gume posto je dosta stavljeno istisnut napolje. Dodao sam jos malo dole i sad ne curi (nije curilo ni pre te dodatne zive gume, kad sam samo gurnuo u cev sa zivom gumom na spoljasnjem delu, nego za svaki slucaj).
E sad mene zanima, da li ce i koliko to drzati, i kako bi to bolje moglo da se resi ako nece? Ne znam uticu li deterdzenti za pranje na zivu gumu, ali da napomenem da crevo iz ves masine ide u kadu.
Evo kako to izgleda na kraju.

  • img_20190926_143947_0.jpg
  • img_20190926_164000.jpg
  • aqytduv.jpg