Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Ugranja PVC stolarije i najbolji izbor.

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
xwave
xwave's picture
Offline
Registrovan dana: 21/03/2010
Poruke:

Pozdrav dragi forumaši,

Dođoh u posed stana od 52 kvm, ali u veoma zapuštenom stanju. Najkritičnije na njemu je stolarija. Naime, stolarija je drvena sa prozorima 140x140 jednokrilni, duplo staklo i 80x140 jednokrilni, duplo staklo. Iznad prozora se nalaze kutije za roletne.

Stan ima tri prostorije, gde se u dve prostorije, tj u dnevnoj i kuhinji sa trpezarijom, mora menjati stolarija. U spavaćoj sopi, stolarija je OK, jer se nalazi tu i terasa, tako da nije faktički dolaženo u dodir sa kišom i snegom. Plus, što ću tu terasu zastakliti, tako da ću je dodatno izolovati.

Elem, sada se lomim da prođem što jeftinije a bolje. Znači ne najeftinije, nego najbolji odnos cena kvalitet. Tako ima par pitanja za vas.

1. Da li kod PVC stolarije što više komora, znači i što bolja izolacija?
2. Da li ima velike razlike izmedju u uštedi PVC prozora bez argona i sa argonom? navodno sam čuo, ai pročitao na internetu, da taj argon ispari posle 3 godine, i da se treba ponovo puniti.
3. Da li da ostavljam stare roletne, ili da ubacim nadgradne, tj spoljnje da PVC prozore a da zatvorim gore kutije, tj da šta više ima efekta po pitanju izolacije? Neznam gde buše PVC prozor da bi ubacili unutra traku za podizanje i spuštanje, pa samim tim sam i skeptičanza te nagradne roletne, ali deluju mi mnogo bolje od onih u kutijama.

Biće još pitanja, ali tek toliko za početak i hvala svima unapred na odgovorima!