Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Objašnjenje šeme za pončo

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
jasa17
jasa17's picture
Offline
Registrovan dana: 02/12/2011
Poruke:

Drage dame,

da li ima neka od Vas koja bi bila zainteresovana da se pozabavi ovim poncom, tj. da mi objasni kako da zavrsim cvet i kako da ih spajam.
Ponco mi se jako dopada pa bih htela da pokusam da ga uradim.
Shvatila sam semu za cvet i uradila do treceg kruga. Dalje ne ide!

http://www.garnstudio.com/lang/us/pattern.php?id=5471&lang=us

  • 16-1.jpg
lutajuca
lutajuca's picture
Offline
Registrovan dana: 13/12/2007
Poruke:

Да ли си читала упутство http://www.garnstudio.com/lang/us/pattern.php?id=5471&lang=us#pattern_co... ? Радо ћу покушати да то сконтам мада не знам хоћу ли и успети. Кажеш дошла си до трећег реда , што је и последњи ред, да ли си њега урадила или већ њега не успеваш ?

jasa17
jasa17's picture
Offline
Registrovan dana: 02/12/2011
Poruke:

Procitala sam uputstvo. Pocetnik sam u heklanju, tako da mi je veliki problem da razumem spajanje komada.
Uradila sam i treci red tj. poslednji, i time je zavrsen jedan komad (cvet) od 28 potrebnih.
E, sada me zanima kako da spajam delove ukoliko se uradi prvo svih 28 a potom se spajaju. Ili se mozda dok se radi treci red vec kaci na prethodni cvet.

#lutajuca ne razumem to spajanje i hvala ti

lutajuca
lutajuca's picture
Offline
Registrovan dana: 13/12/2007
Poruke:

Добро. Погледаћу шта тачно они кажу у упутству, шта пише о спајању па ћу ти јавити. Свакако можеш сваки квадрат посебно урадити па после спајати било кукичањем било иглом за вуну. Међутим , последњи ред квадрата је овде прилично рупичаст па иглом не би ишло ... Но лакше је а мислим и лепше, спајати (скоро ) урађени квадрат ( при изради последњег, трећег реда ) са предходно урађеним, спојеним , на његово место а према скици ( цртеж у облику дебелог слова V ) . Ето ме ускоро ...

Ево ме .... Према њиховом упутству ради се сваки квадрат одвојено па потом спајају кукичањем Могло је то и другачије , одмах, али нека иде како пише ....
Дакле радиш два пута по 28 квадрата , потом њих спајаш у две 'траке' квадрата , свака трака 4 x 7 квадрата и на крају те две 'траке' спајаш у пончо. Спајање два квадрата иде ланчићем па час у један квадрат час у други квадрат. Погледај коментаре уз ово упутство http://www.garnstudio.com/includes/pattern-comments.php?cid=17&id=5471 , тамо су дата два кратка видеа која показују како се то ради , показан је принцип али не везано за конкретни пончо ! . Први видео показује спајање квадрата а други спајање 'трака' у пончо .
Први видео : спаја два квадрата , прекида конац, спаја следећа два квадрата , прекида конац, коначно спаја два спојена са друга два спојена.
Упутство за пончо каже : Два ћошка се спајају ланчићем од две петље, а потом од 'латице' до 'латице' ланчић од 2 петље.
Моје запажање : Када спојиш два квадрата немој кидати конац већ уради ланчић од 3 петље па настави да спајаш следећа, друга два квадрата и тако настави док не спојиш 7 парова. Сада имаш две трачице по 7 квадрата. Потом 'други' квадрат ( од предходно спајаних 'први' и 'други' квадрат ) спајај са следећим квадратом и опет тако низ од 7 квадрата прикључи предходним двема трачицама од по 7 квадрата. Сада имаш 3 трачице од по 7 квадрата, заједно. Томе прикључи на исти начин још један низ од 7 квадрата . Завршено спајање 'уздуж' . Сада прелазиш да спајаш 'попреко', 3 спајања .
Други видео : Како се две траке спајају у пончо, само конструктивно, не и за ово упутство.
Моје запажање : И ово спајање радиш на исти начин као и спајање квадрата , лачићем па мало тамо мало вамо , то и јесу уосталом квадрати које треба спојити ....
Ако затреба , ту сам...