Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Alat za vezivanje armature

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
stoykus
stoykus's picture
Offline
Registrovan dana: 07/03/2008
Poruke:

Pozdrav svima na forumu!
Zainteresovan sam za nabavku elektricnog alata za vezivanje armature,pa me interesuje ima li neko da je to koristio i kakva su iskustva,sto se funkcionalnosti i izdrzljivosti tice,jer bi bio "uposljen" minimum 10/7!Razmisljam konkretno o alatu sa slike,ali i iskustva sa bilo kojim drugim bi mi pomogla da se odlucim o kupovini.Cena je paprena,zato su mi vasi saveti dragoceni!
Unapred zahvalan na svim sugestijama!

  • rb395-rebar-wire-tier.jpg

Ko zna da ne zna - poduci ga, ko ne zna da zna - podseti ga, ko zna da zna - sledi ga...Ko ne zna da ne zna - bezi od njega!!!

stoykus
stoykus's picture
Offline
Registrovan dana: 07/03/2008
Poruke:

Posto niko nije imao prilike da radi sa ovim alatom,evo par utisaka sa prezentacije:
Prvo,ima se utisak da se alatka "muci" dok snira i vezuje zicu,sto postavlja pitanje snage i trajanja accu:skoro svaki 20-i pokusaj vezivanja zavrsava mrsenjem zice;30% vezova je labavo,a procenat se povecava kod rebraste u odnosu na glatku armaturu;potrebno je uvek je drzati pod 90 stepeni u odnosu na arrmaturu,sto u praksi nije uvek moguce;potrebno je koristiti namensku zicu (sa obicnom,"paljenom" ne moze...);Vise se provede u otklanjanju zastoja,nego u radu.Mesta gde je zica upredena i secena su "cupava",pored toga sto ruzno izgledaju,postoji opasnost od povredjivanja,pa ih treba oblikovati naknadno,sto oduzima vreme.Da dodam jos i ovo,boja plasticnih delova se razlikuje na ponudjenom primerku u odnosu na alatku sa sajta proizvodjaca,sto navodi na razmisljanje da se mozda radi o kopiji.
Sumirajuci za i protiv,odlucio sam da ne kupujem navedeni alat - funkcionalnost i cena nikako ne prate upotrebljivost...

Ko zna da ne zna - poduci ga, ko ne zna da zna - podseti ga, ko zna da zna - sledi ga...Ko ne zna da ne zna - bezi od njega!!!