Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Konfuzija

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
JovanceFT
JovanceFT's picture
Offline
Registrovan dana: 03/10/2017
Poruke:

Poštovanje svima,

Početnik sam. Treba mi pomoć

Koliko god da iščitavam postove, ponovo i ponovi, i dalje mi mnogo toga nije jasno. Trenutno, problem mi je zavarivanje profila 60x60, debljina zida 3 mm. Pitanje je koji REL će mi kvalitetno raditi posao? Budžet može da bude i mali i veliki, zavisi šta se dobija sa većim. Vodim se idejom da je bolje kupiti kvalitetnije ako je razumno skuplje od jeftinijeg. Obim posla trenutno nije veliki, ali mnogo ideja mota mi se po glavi, pa nije isključeno da će uređaj dosta da radi.

Da li je CO2 aparat plus u odnosu na REL i koji CO2 preporučujete?

Hvala

p.s.

Ne treba mnogo detaljno, dovoljno je model taj i taj može kvalitetno da uradi to i to od napisanog i to će mi već puno pomoći.

Hvala

JovanceFT
JovanceFT's picture
Offline
Registrovan dana: 03/10/2017
Poruke:

Da li je ovaj aparat resenje problema?

TELWIN FORCE 165

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

I jeste i nije .
Co2. aparat je za vas mnogo bolje resenje

JovanceFT
JovanceFT's picture
Offline
Registrovan dana: 03/10/2017
Poruke:

Čisto da zatvorim temu. Uzeo sam najjeftiniji elektrolučni aparat, ima neko ime, ali ono ništa ne znači. Potrošio sam više kilograma elektroda do sada, i sada već mogu da spojim dva komada metala, a da to liči na nešto. Čak je i var "lep na oko". Ne još kao kada radi neko ko je ozbiljan u ovome, ali ja sam zadovoljan. Ne gasi se zbog pregrevanja jer koristim tanje elektrode,. 2.5 je maks koji stavljam i to meni radi posao. Vremenom će i moja veština biti veća, pa ću možda uzeti i neki ozbiljniji aparat, ali za sada, ja zadovoljan.

Ovaj forum je odlično mesto za skupljanje informacija. Hvala svim naprednim korisnicima koji svojim savetima pomažu manje vešte ssm-ima Smile

p.s.

Bez problema sam zavario i gorepominjani profil.