Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Problemi sa otvaranjem brave

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
M.Z.
M.Z.'s picture
Offline
Registrovan dana: 09/08/2019
Poruke:

U pitanju je sledeci problem, komsija mi je ostavio kljuceve od njegovog stana kada ke otisao na more, kao sto radi svake godine, ali ovaj put je menjao vrata, a sa njima i bravu.
Uvek imamo dogovor, da kada je onaj drugi van kuce na duze vreme, da ostavlja drugom kljuc za ne daj Boze nesto da se desi, i da zalije biljke u basti.

Kjuc koji mi je dao je drugaciji nego ostali kljucevi, sa tim sto sa jedne strane ima recke, ali sa druge je kao pola cilindra (ili polukrug, kako kod hocete da to nazovete).

Moj problem je sledeci, ja ta vrata ne mogu da otvorim nikako.

Kljucevi jednom kada se ubace, nemaju prostora da se pomere niti levo nisti desno.
Kada se kljuc ubaci, vrata se mogu pomeriti koji milimetar, i cije se neko skljocanje sa druge strane, ali nema sanse da pokretanjem rukohvata da se uradi ista.
Koliko god silno pokusavao, nikako ne mogu da mu otvorim vrata.

Jedino sto sam uspeo da nadjem na forumima jeste kako obiti bravu, a to ne zelim da mu radim. Takodje, nasao sam slican sistem zvan One-Touch brave, ali nisam siguran da li je to u pitanju
Ako neko zna neku caku vezano za ovaj slusaj, molim Vas da me posavetujete, mozda i ja koji sam navikao na stare brave pa i ne znam nista o ovim novim.