Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

isplati li se srediti ovaj ormar?

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Taras
Taras's picture
Offline
Registrovan dana: 01/07/2008
Poruke:

Ovo je jedan stari deciji ormar, iz 2 dela, svaki je dimenzija 210x75x45cm (visina, sirina, dubina). Fioke su se rasklimale, i kant se na nekoliko mesta izgrebao. Meni je potreban kao policar, tj vrata bih skinula i stavila isto 2 police. I promenila bih boju, na sto jednostavniji nacin, tj polepila bih one samolepljive papire-tapete, kao god se vec zovu. Ili mozda ofarbala? Da li se to uopste isplati, tj moze li mi neko dati procenu koliko bi me kostao materijal za novi, istih dimenzija, i bez fioka, samo sa policama? A koliko ove prepravke? Unapred hvala!

  • p8220212.jpg
nakamura
nakamura's picture
Offline
Registrovan dana: 09/03/2009
Poruke:

Samo u stranicama imaš 6,3 m2, a to su samo vertikale. Kvadratura horizontala zavisi od toga koliko hoćeš polica.
Izračunaj kvadraturu materijala onog što hoćeš da napraviš. Na to dodaš 10-20% na ime otpada tj. viška koji ti ostane a naplate ti, pa to onda pomnožiš sa 1000 dinara (a može i skuplje u zavisnosti od dezena).
Zaključak nije teško izvesti.

pace24
pace24's picture
Offline
Registrovan dana: 07/11/2009
Poruke:

To nije preporucivo da se izvodi! Jeftinije je napraviti nov ili, ko to ne zelis, kupiti u u nekoj prodavnici!!!!!!

darko_bl
darko_bl's picture
Offline
Registrovan dana: 11/01/2009
Poruke:

uglavno ce ispasti jeftinije novi izrezan materijal pa da ga sama spojis(ili jos neko sa tobom)nego da kupujes nov ormar u prodavnici.ne znam odakle si ali kod nas vecina prodavnica koje prodaju namjestaj naplacuju jos za sklapanje istog ako neces sama da se mucis,pa te onda izadje jos skuplje.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Prepravka se isplati samo u slučaju ssm i pod uslovom da imaš potreban alat i prostor za rad.Pošto je malo hobi majstora koji to imaju onda je najbolje rešenje uslužno sečenje i spajanje u ssm varijanti.Danas je to moguće jednostavno uraditi zavrtnjima, bez stezanja i lepljenja.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..