Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Stelovanje paljenja

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
momcilica
momcilica's picture
Offline
Registrovan dana: 06/03/2009
Poruke:

Pozdrav svima

Molim vas da mi neko objasni kako se steluje paljenje na golfu 1300 pogon na plin,ovo pitam bas zbog plina jer mi pali uz dosta verglanja bez obzira jel hladan ili zagrejan, a nekadf upali iz prve.Da li mi neko moze objasniti o cemu se radi i kako da nastelujem paljenje?

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Verovatno nije problem u paljenju nego u dovodu gasa.Treba proveriti i po potrebi zameniti filtere koji se nalaze ispod elektromagnetnog ventila.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

momcilica
momcilica's picture
Offline
Registrovan dana: 06/03/2009
Poruke:

Taj sam filter ocistio pre oko mesec dana ali opet mi pali uz dosta verglanja a i cesto mi se desava da upali i radi dva minuta u leru i sam se ugasi e onda nema sanse da ga upalim.

ccaterpillar
ccaterpillar's picture
Offline
Registrovan dana: 01/07/2009
Poruke:

Код неких типова возила неопходно је повећати угао предпаљења приликом уградње плина, као октански слабијег горива. Нисам сигуран, али мислим да то код твог аута није случај, за сваки случај распитај се тамо где си уградио плин. Иначе, поступак подешавања паљења је релативно једноставан.
На зупчанику радилице треба наћи зарез, који се окретањем радилице, или померањем самих кола док су у брзини, ако немаш алата за то доведе у пиозицију да се поклопи са шиљком или зарезом на блоку мотора. Тада пали први цилиндар.

Затим даш контакт, ставиш један крај глимерице на масу негде, други на кабл прве свећице, окрећеш разводну капу и гледаш када ће глимерица да се упали.
Кад се глимерица упали, паљење је подешено, с тим да за промену угла предпаљења мораш да погледаш и ознаке угла, такође на блоку, или на поклопцу зупчастог каиша...