Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Warburg ljuta masina

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
hudini
hudini's picture
Offline
Registrovan dana: 03/02/2009
Poruke:

Trba mi podatak:
Dali neko zna kolika treba da bude izmerena kompresija u cilindru da bude OK , kod warburga sa dvotaktnim motorom.
Unapred zahvalan.

Floyd
Floyd's picture
Offline
Registrovan dana: 20/08/2008
Poruke:

Dobrodosao na forum,
imas ovde tehnicke podatke
http://www.ifa-tours.de/forum/thread_76_Technische-Daten-Wartburg-353-W....
i ovde:
http://www.wartburgpeter.de/td_daten1.htm

znaci kompresija po ovome 7,5

:bye2

hudini
hudini's picture
Offline
Registrovan dana: 03/02/2009
Poruke:

PUNO HVALA Tongue Tongue Tongue

Foreigner
Foreigner's picture
Offline
Registrovan dana: 27/10/2008
Poruke:

nalazio sam razlicite podatke za stepen kompresije, od 6.6 do 7.5 na forumu (link by Floyd). medjutim, rec je samo o stepenu kompresije, izmereni pritisci treba da budu visi. za dvotaktni motor moras da imas tacan podatak o pritiscima (za cetvorotaktni je lakse izracunati). elem, za stepen kompresije 6.6 bi trebalo da meris za ok kompresiju oko 8 bara na zwei-takt motoru, za 7.5 otprilike bi trebalo da bude izmedju 8.8 i 9.2

Floyd
Floyd's picture
Offline
Registrovan dana: 20/08/2008
Poruke:

Slazem se Foreigner, zato i ja nisam naveo 7.5 da je to bar-a jer se to nigde i ne pominje u uputstvima za automobile u barima vec kao vrednost "verdichtung"ili stepen kompresije.
Samo to merenje kompresije je uvek skakljiva stvar, mislim da je najbitnije da se izmereni pritisak u cilindrima ne razlikuje mnogo ali naravno i da nije bas mnogo nizak.
Ima ovde jedan lep pdf:
http://www.cubi.co.rs/m_trim/sl_mt_9/merenje_kompresije.pdf

:bye2

Foreigner
Foreigner's picture
Offline
Registrovan dana: 27/10/2008
Poruke:

naravno, floyd, samo sam hteo da skrenem paznju, obzirom da stalno srecem cak i majstore koji leba jedu od svog alata, a ne znaju sta treba da izmere. sto se pritisaka tice, narocito kad je rec o dvotaktnom motoru, gde je termodinamika mnogo zaguljena sto bi se reklo narodski, merodavni su samo podaci o servisnim granicama za pritiske. pritisci se obicno navode kao xx do xx, pri cemu je donja vrednost uijedno i servisna granica, drugim recima, kad meris taj pritisak ili nize, spremi se za otvaranje motora. jos jednom, floyd, iako na pocetku adresirah post na tebe, ovo je prica opsteg karaktera za ceo auditorijum (hvala, hvala na ukazanom poverenju, oskara cu drzati na sustikli na tv-ju, a zahvaljujem tetkama i strinama...), nema za cilj da nikakvo pametovanje niti prebacivanje na tvoj racun, vec je bilo samo uskakanje, obzirom da je hudini formulisao pitanje kao 'izmerena kompresija', sto ce reci pritisak. Link koji si upravo dao je prava mala lekcija i za ovu temu, a bogami i za jos neke druge teme iz ove rubrike 'sjebi si kola sam, nemoj da placas majstoru za to' Smile. kad smo kod toga, zar nije zrela situacija da u posebnoj temi malo damo po literaturi o bar osnovnim stvarima? ja imam boga oca 'na lageru' ali uglavnom sve na engleskom, ser ili cro ili slicno bi bilo pozeljnije po mom misljenju. jeste digresija da me sutnu sa foruma, ali daj da prekopamo bibli_J_oteke.