Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Veš mašina Gorenje 583-

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
rokiml
rokiml's picture
Offline
Registrovan dana: 25/11/2019
Poruke:

Društvo,potrebna mi je pomoć.
"Ubi me" centrifuga na WA 583 Gorenje.

Mašina stara 10-tak godina,koliko do juče radila besprekorno.Skoro sam menjao ležaje i semering.Počela malo da lupa pa sam zamenio i amortizere.Probam,radi "kao nova",samo peva.

Nedugo zatim,žena mi reče da nije ocedila veš kako treba....Ja probam,svi programi rade,centrifuga pali tamo gde treba i radi bez problema.
Sledeći put opet isto.
Ja proverim,veš u mašini,vrti normalno na obe strane ali centrifuga zaista ne vrti.Čuje je karakterističan zvuk ali ne okreće......čitao sam dosta na forumu o tome.
Proverim remen i zavrtanj diska,sve OK,ne proklizava,zavrtanj stegnut,okreće kako treba.Proverim filter pumpe,sve čisto(doduše,u "f" gumi napimam malo kamenca ali kada izvadim odvodno crevo u lavor,napuni ga očas posla..

Pročitao sam da zna kondenzator da napravi problem jer kada "crkne" ne može da pobudi motor,odem kupim novi (16 mf),zamenim....opet isto....ludilo!

Prekontrolišem sve kablove,buksne-sve mi deluje da je na svom mestu.....

Ostala mi je samo sumnja (čitao sam o tome ovde) da su oslabili namotaji na većoj brzini na motoru.....njega nisam skidao niti proveravao....Pročitao sam ovde "test" za motor što sam i uradio kada sam pritiskajući remen drškom od čekića opteretio motor dok je vrteo centrifugu "na prazno" i sve je radilo kako treba,motor nije menjao niti zvuk niti brzinu okretanja bubnja

Napominjem još jednom da "na prazno" sve normalno radi....radi kako treba i kada se u nju ubace jedna do sve stvari.....čim se stavi malo više-ništa!

Žao mi je da je bacim,izgleda "kao nova",radila je do pre nedelju dve bez ikakvih problema.....

Unapred zahvaljujem svima na savetima i pomoći.....

milos256
milos256's picture
Offline
Registrovan dana: 09/03/2015
Poruke:

proveri grafitne cetkice na motoru..

rokiml
rokiml's picture
Offline
Registrovan dana: 25/11/2019
Poruke:

Ahhhh....ipak su bili namotaji za "veću" brzinu na motoru.....
Viklovan motor i sada radi kao nova....4500,00 din.....uz sve ostalo što sam do sada zamenio,sada je ponovo devojka Smile