Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Detelina umesto korova

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
veteran
veteran's picture
Offline
Registrovan dana: 05/12/2010
Poruke:

Zna li neko da li postoji neka vrsta deteline koja bi mogla da "svlada" korov samonikli.
Naime na placu imam deo ( nije malo 10 ari ) na kome niti ima voćaka niti šta sadim. E sad ako se ne kosi redovno raste svakojaki korov u vidu zelenog trnja, buseni koječega, tu i tamo kupine.... ma ružno za videti. Jesenas sam zamolio komšiju da mi izore taj deo, sad na proleće da se istanjira i onda sam mislio da posejem neku detelinu ukrasnu po mogućnosti. U meni najbližoj poljo apoteci reče mi prodavačica da ima detelina za seno a ima i neka ukrasna koja nisko raste, ali nije mi ulivala poverenje da detelina može da uguši korov.
Zato i pitam ovde možda neko ima takva iskustva.
Druga ( lošija ) mogućnost mi je da sve prskam "totalom" i da mu nedam da se uparloži. Da napomenem da nisam lenj i da već drugi deo takođe 10 ari održavam koliko toliko uredno. Naravno koliko se može sa hobi trimerom.
Treća i najgora mogućnost je " ma prodaj to i da te glava ne boli"!

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Детелина решава проблем корова. Поред мог плаца је било свега и свачега, само диносауруси што нису шетали. Нови власник је довео површину плаца у ред преорао, истањирао посејао детелину и сад је дивота погледати.
Ако вама не треба детелина најједноставиније је некоме продати детелину такву каква је на њиви с тим да је покоси и однесе. Тиме решавате проблем и кошења и одношења детелине.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

zorancile
zorancile's picture
Offline
Registrovan dana: 17/12/2012
Poruke:

Detelina se prska u proleće protiv korova, a kasnije kad ojača uglavnom nema potrebe. Postoje herbicidi koji su selektivni za nju.
Nisam čuo da postoji niska detelina, mada se slažem sa Zvukoljubom, moga bi da poseješ običnu lucerku i da prodaješ (ili daješ besplatno) nekom komšiji.