Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Ostecen glineni cup

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
shajaznam
shajaznam's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 06/02/2008
Poruke:

Nabavila sam ogroman glineni cup (tjup) sa 6 otvora na bocnim stranama, a ispod njih izrezbarene lavlje glave koje sluze kao otvori.Planiram da od te skalamerije (ima preko 30kg) pokusam napraviti dvorishnu fontanu, gde bi voda izlazila i kroz te otvore i na vrhu, ali... Prilikom transporta otvori su osteceni (chitaj polupani) pa je cup nagrdjen.Kako bih mogla da zakrpim to, kojom smesom, da bi bila chvrsta i da ne moram da ga nosim na pechenje negde...?Palo mi na pamet da pomesham lepak za plochice i krhotine cigle, ali se bojim da necu uspeti, ne znam kako bi se ta smesa ponashala, da li bi ostala u obliku koji joj dam. Popravka bi se izvodila na delu koji izgleda slichno kao vrh vaze za cvece, znachi moralo bi samo malo da bude oslonjeno na osnovu, a ostatak bi praktichno morao stajati nagore, grrr, chime to da izvedem?

Previše analize dovodi do paralize Smile

stopart
stopart's picture
Offline
Registrovan dana: 02/06/2007
Poruke:

Posto govoris o velicini cini mi se da se tu radi o debljini zida mozda i 10 mm pa bih ti onda najjednostavnije preporucio mjesavinu cementa, finog dunavca pijeska i vode. Ta smjesa bi trebala da obavi posao samo vodi racuna da sa estetske strane ne naruznis dio koji ce se vidjeti, pogotovo ako imas namjeru da ga ostavis takvog a ako imas namjeru da ga farbas (sto mislimda bi ti bilo veoma pametno s obzirom da ce tu da se radi sa vodom) onda ces u svakom slucaju imati manje problema. Sigurno da ti nakon sushenja sljeduje jedan dobar dio dana proveden smirglajuci sve ono sto je nagrdjeno.

Zao mi je sto ti se takav baksuzluk desio.

shajaznam
shajaznam's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 06/02/2008
Poruke:

Hvala, vec sam pomislila da niko nece primetiti moje pitanje jer ga nisam strpala u forum nego u Dvoriste Smile
Koliko li ce ta smesa biti cvrsta, jer bi trebalo da visi u vazduhu, a ne da se klize po rubovima....hm...

Previše analize dovodi do paralize Smile

stopart
stopart's picture
Offline
Registrovan dana: 02/06/2007
Poruke:

Uuuuuuuuhhhhh, to je vec druga prica....... Zaista ti tu ne mogu pomoci. Tu se ipak moras posavjetovati sa nikim ko vidi taj cup pred sobom i zna sta ti hoces. Statika je nauka zbog koje su se godine gubile na gradjevinskim fakultetima a to je upravo ono sto je kod tebe problem.

Izivini ali ti dalje ne mogu pomoci. Mislio sam da bi to trebalo da stoji na zemlji. U tom slucaju ne bi bilo problema. Ovako......

Slobodan
Slobodan's picture
Offline
Registrovan dana: 16/04/2007
Poruke:

Jesenas sam na izlozbi cveca dobio jednu alternateru ili kako se vec zove i kupili smo i mali cup za nju. Radionica se zove Bali, nalazi se u Vrscu. Evo ti njihov sajt, pa ih pitaj, izgledali su mi kao jako fini ljudi.
www.potterycupovi.co.yu