Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra Prijava
www.samsvojmajstor.com logo

• Naslovna
  • Forumi
  • Albumi
  • Majstori

Najpopularnije danas

TA peći - najčešća pitanj...
Grejanje na pelet
Popravka veš mašine-savet...
Veš mašine Gorenje

Poslednje teme na forumu

Dekorativne kreda boje
Malterisanje ispod nivoa...
Akusticni zidni paneli i...
Betoniranje podruma

Forum

• Aktivne teme
  • Neodgovorene teme
  • Napredna pretraga

Naslovna » Forums » Gradjevinarstvo » Instalacije grejanja i klimatizacije

Grejanje na pelet

8693 poruka / 0 new
Login or register to post comments
Poslednja poruka
Mon, 11/12/2017 - 21:43
mbukal Napisali ste tačno to,
zmajdin
zmajdin's picture
Registrovan dana: 12/01/2012
mbukal
Napisali ste tačno to, ali u mnogo više reči.

jevremov
Onda ne znam.

Dobra vatra - mir u kući, čist vazduh - duga ljubav.

• Login or register to post comments
Mon, 11/12/2017 - 21:58
Silom
Goran Tosic
Goran Tosic's picture
Registrovan dana: 02/03/2016
miloedb wrote:
Pa neću da zaboravim, kaži na šta si mislio, pa valjda je ovaj forum i napravljen da se informišemo o nečemu o čemu ne znamo mnogo.

Zato sam i rekao "zaboravi",problem ne predstavljaš celovito,predpostavljam,iz ne interesovanja,silom prilika!Najbolje zovi Servisera pa šta ti bude!

Mon, 11/12/2017 - 23:33
poziv upomoc
MOMCILO123
MOMCILO123's picture
Registrovan dana: 11/12/2017
molim vas pomozite!!!uveo etazno grejanje pre dve nedelje,pec alfa commo 21 za sada mislim daje sranje,nikako neradi u nijednom o 5 ponudjenih rezima rada,ako na peci pise daje temperatura vode 60 stepeni manometar pokazuje 44,a i kada dogura do zadate temperature ukljuci se pumpa radi nekih 20 sekundi i zatvori ali mi temperatura vode ponovo padne na 44 probao sam sve ali nista,ako mozete pomagajte smrzomo!!!

m.m.v.

Tue, 12/12/2017 - 00:13
To se neko ozbiljno igrao sa
zmajdin
zmajdin's picture
To se neko ozbiljno igrao sa postavkama.

Tue, 12/12/2017 - 10:31
paljenje ili potpala gorionika
labla
labla's picture
Registrovan dana: 15/06/2009
vec duze vreme me muci potpala gorionika, naime dosta grejaca sam isprobao i od svih tih ispitivanja sam imao samo nerviranje sve dok nisam uzeo grejac od dizelasa, napravio kolica sa motoricem i relejima i kad gorionik dobije naredbu da se vrsi potpala startuje motoric, izbaci vrh grejaca u plamenu cev, zaroni ga u pelet usija se i za 25 sekundi se stvorio plamen, stize komanda da je foto celija detektovala plamen grejac se gasi i motor se pali vraca grejac nazad u vazdusnu komoru i ceka sledecu potpalu

Tue, 12/12/2017 - 11:56
Svaka čast majstore! Jeste li
zmajdin
zmajdin's picture
Svaka čast majstore! Jeste li probali s kermičkim upaljačem?

Tue, 12/12/2017 - 12:01
Ja odavno razmisljam da
Grejac
Grejac's picture
Registrovan dana: 12/02/2010
Ja odavno razmisljam da napravim upaljac koji radi na principu plazme. Visokonaponski trafo ili modul. Dve elektrode koje se nalaze u prohromskoj cevi koja je vec predvidjena za upaljac. Nema sanse da omane. A ima da traje duze od bilo kog upaljaca koji postoji na trzistu.

Tue, 12/12/2017 - 12:14
nisam probao sa keramickim
labla
labla's picture
Registrovan dana: 15/06/2009
nisam probao sa keramickim jer ga nemam a ovo funkcionise odlicno, nasao sam grejac manje snage vuce svega 3A a pali za 25 sek

Tue, 12/12/2017 - 12:36
Kupio sam KMD pelet Kladovo,
dobrid
dobrid's picture
Registrovan dana: 04/02/2015
Kupio sam KMD pelet Kladovo, po kvalitetu nije loš, ali dužina peleta je katastrofalna.
Umesto da bude po normi do 25mm pa i 30mm, u džakovima se nalaze pelet dužine i do 50mm, što mi pravi probelm za feroli p7.
Dolazi do zagušenja, punjenja creva (greška A01), tako što veći delovi sa manjim zaglave u gorioniku taman kad treba da skliznu niz kosinu na rešetku.
Ranije sam koristio bio energy point i ovo mise nije dešavalo.
Sad uzmem lepo svaki dzak sipam po malo u kofu, pa lomi.
Da li je serija takva ili je ovo pelet za gorionike koji imaju sopstveni puž, pa im razlika u dužini peleta ne predstavlja problem.

Tue, 12/12/2017 - 17:51
Upaljač sa uljnog plamenika
mbukal
mbukal's picture
Registrovan dana: 17/08/2015
Grejac wrote:
Ja odavno razmisljam da napravim upaljac koji radi na principu plazme. Visokonaponski trafo ili modul. Dve elektrode koje se nalaze u prohromskoj cevi koja je vec predvidjena za upaljac. Nema sanse da omane. A ima da traje duze od bilo kog upaljaca koji postoji na trzistu.

Misliš princip kao paljenje plamena kod uljnog plamenika,pa preseli trafo i elektrode sa nekog uljnog Wink

Tue, 12/12/2017 - 18:24
Pa da tako nesto slicno. Samo
Grejac
Grejac's picture
Pa da tako nesto slicno. Samo bih ja koristio plazmu da super zagreje vazduh pa on da pali pelet. Moj gorionik B max sam vec po prilicno preradio. Ostaje mi jos i to oko upaljaca. Dva puta sam vec menjao upaljac sad je neki zamenski navodno Japanac. Pa kad i on rikne, pravim ovo, ima sada da se uzme elektronski visokonaponski modul. Ne mora onaj ogromni trafo iz uljnog gorionika. Ja sam probao ovako van gorionika, sa obicnim kulerom od racunara. Pali kao mina.

Wed, 13/12/2017 - 08:48
Nije problem
miloedb
miloedb's picture
Registrovan dana: 06/10/2014
Goran Tosic wrote:
miloedb wrote:
Pa neću da zaboravim, kaži na šta si mislio, pa valjda je ovaj forum i napravljen da se informišemo o nečemu o čemu ne znamo mnogo.

Zato sam i rekao "zaboravi",problem ne predstavljaš celovito,predpostavljam,iz ne interesovanja,silom prilika!Najbolje zovi Servisera pa šta ti bude!

Prijatelju ja nemam problem, sve probleme rešavam sam, postavio sam konkretno pitanje, da bi mi neko odgovorio iz iskustva. Ako neko zna neka odgovori - ako ne zna suvišno je odgovarati. Uz sve dužno poštovanje prema stručnim licima sa ovog foruma, ipak neke stvari nemaju veze sa znanjem već isključivo sa iskustvom u problemčićima koji su, verovatno češći, ali ne predstavljaju veći problem koji ne može rešiti i lice koje nije stručno. Pretpostavljam da se neko susretao sa stvarima koje nikada u svom radu nije ni video niti čuo i opet ponavljam - ovaj forum postoji (valjda) da razmenjujemo znanja i iskustva.

Wed, 13/12/2017 - 20:05
B-Home
Acaboy
Acaboy's picture
Registrovan dana: 13/12/2017
Grejač,
molim Te za savet za gorionik B-Home,sa dva potenciometra..kažeš da je moćan! Već drugu godinu ne uspeva da se očisti rešetka nakon ulaska u gašenje gorionika ili se ugasi sam nakon zatrpavanja pepela na samoj rešetki (crvena lampica).Znam da je i pelet kod nas dosta nekvalitetan,ali se sa istim peletom kod Centrometalovog gorionika ne dešava gašenje.On zaista guta i to,uz malo veću potrošnju..Pokušavao je čovek kod koga sam kupio i koji je "sertifikovan" za puštanje u rad gorionika,više puta da ga šteluje modulom,ali ista stvar..radi dva-tri sata i zaguši rešetku i uđe u gašenje.Sad čitam o kompresoru- za čišćenje ili o ugradnji još neke varijante za čišćenjem u toku rada?Desni potenciometar držim udesno,skoro na maksimumu (ventilator),ali je ista stvar.Ovo je treća sezona sa tim gorionikom,ali je samo prve sezone radio ekstra i imao vrlo mali procenat pepela na rešetki.

Wed, 13/12/2017 - 20:54
B max generalno ima problem
Grejac
Grejac's picture
B max generalno ima problem sa jacinom unutrasnjeg ventilatora. I suvise je slav da bi mogao da ocisti resetku nakon gasenja gorionika. Zato su i napravili dodatno ciscenje komprimovanim vazduhom, samo sto se kod nas to prodaje kao poseban deo. A inace u Italiji je u sklopu fabrickog pakovanja.
Eksterni ventilator koji se nalazi u transporteru vise zna da pravi problem nego sto koristi necemu. Njegova uloga je da navodno spreci plamen da se vrati kroz crevo. Inace, vise sluzi da zaprasi celu kotlarnicu. Ja sam kod mene zamenio taj ventilator sa radijalnim ventilatorom, i napravio mogucnost stelovanja dotoka i kolicine vazduha. Tako da sada se koristi kao dodatak sekundarnog vazduha u samu plamenu cev. Pokazalo se kao odlicno resenje.

Wed, 13/12/2017 - 22:32
sekundarni vazduh
dusanmijat
dusanmijat's picture
Registrovan dana: 16/05/2012
I teorija i praksa u istom smijeru. Skoro sam napisao ovo na drugom forumu, dali je kome pomoglo, neznam

http://www.elitemadzone.org/t390535-938#3799530

Thu, 14/12/2017 - 00:16
Pozdrav svima..Ovo mi je
Alfa 46
Alfa 46's picture
Registrovan dana: 24/11/2016
Pozdrav svima..Ovo mi je cetvrta sezona grejanja na pelet.Imam B-max Home gorionik i uz nesebicnu pomoc gospodina Grejaca,na cemu sam mu veoma zahvalan,podesio sam ga da radi bezprekorno.Dogradio sam set za ciscenje komprinovanim vazduhom i nemam nikakvih problema,resetka je uvek cista i posle cetiri godine kao nova.

Gospodine Grejac,jel bilo jos nekih korisnih izmena?

Thu, 14/12/2017 - 00:51
centrometal
firemannikola
firemannikola's picture
Registrovan dana: 07/09/2016
Grejac
Cekaj jel to za centrometal pominjes dodatno ciscenje komprimovanim vazduhom?

Thu, 14/12/2017 - 00:56
Ne nego za Elmec B Max.
Grejac
Grejac's picture
Ne nego za Elmec B Max. Izmenom resetke (kod mene je cetvrtasta glava) smanjio sam snagu na ispod 7KW. Jedino sto mi pada na pamet je da probam to sa upaljacem. Tj da napravim plazma upaljac.

Thu, 14/12/2017 - 00:58
https://www.youtube.com/watch
Grejac
Grejac's picture
https://www.youtube.com/watch?v=sl4DTJ0rlRc
Nemojte to gospodine. Ja sam Grejac Laughing out loud

Thu, 14/12/2017 - 01:34
To iz postovanja.. Ok,samo
Alfa 46
Alfa 46's picture
To iz postovanja.. Smile Ok,samo Grejac.

Thu, 14/12/2017 - 01:47
Kod mene je okrugla plamena
Alfa 46
Alfa 46's picture
Kod mene je okrugla plamena glava. Ja sam na mom spustio snagu na 8 Kw i u modulaciji odrzava 70 stepeni u kotlu a u radijatorski krug ide 45stepeni.. Odrzava lep konstantan plamen. Svidja mi se ideja za grejac,ja sam na mom promenio vec tri.. Smile

Thu, 14/12/2017 - 10:18
Malo pre sam bio kod
Alfa 46
Alfa 46's picture
Malo pre sam bio kod drugara,ugradio je novi model B max-ovog gorionika. U principu sve je isto samo su promenili kuciste upaljaca. Na starijim modelima upaljac stoji u konusnom kucistu a ovde je izbacem skroz napred i prakticno je u dodiru sa peletom. Kako su verovatno dobili efekat brzeg paljenja i samim tim malo produzili vek upaljaca..

Fri, 15/12/2017 - 00:41
Pozdrav svima..Pratim ovaj
desert angel
desert angel's picture
Registrovan dana: 15/12/2017
Pozdrav svima..Pratim ovaj forum vec mesec dana i moram da priznam da sam stvarno mnoge stvari naucio i vidim da ima dosta iskusni ljudi od koih moze mnogo da se nauci pa sam resio da se i ja uclanim i za pocetak hteo sam da pitamo ako mozete mi dati koi predlog za kotao koi bi grejao oko 80m2 kuce koja je sa duplom fasadom (prvo obicna malter fasada pa onda 8cm/17kg stiropora) i u planu je izolacija plafona sa gips kartona i 5cm tvrdopresovanu kamenu vuno, a zbog lose obracune radijatori su mi predimenzionisane tako da u sobu od oko 12m2 imam 2x0,6m radijator u sobu od 16m2 imam 1,6x0,6 radijator, u salonu od 31m2 imam jedan od 2x0,6m i jedan od 1,8x0,6m ostali 3 su OK i plus jedan bojljer od 80L . Dostupni su mi za nabavku sledece kotlovi:

1. Termomont Toby B17
2. Kepo 15
3. Stilmetal Eco smart 15 i
4. Thermoflux interio 22 (ovaj mi je predimenzionisan i mozda bh imao nekih problema :/ )

Kotao bio bi smesten u kotlovnicu u podrumsku prostoriu.

Parametre za TOBY Kotlovi i peci na pelet sa novu elektroniku https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VONHo5YXZTNDb8b2nCD7q65c5jaWZR4j...

Fri, 15/12/2017 - 11:31
radijatori ti nisu
sasa-74
sasa-74's picture
Registrovan dana: 15/02/2014
radijatori ti nisu predimenzionisani nego taman . kotao kepo 15 ili tobi 12 po meni, nista veci

Parametri raznih korisnika toby kotlova : https://goo.gl/Qphrli by: koyote®

Fri, 15/12/2017 - 15:15
I to je veliko, ali manjeg
zmajdin
zmajdin's picture
I to je veliko, ali manjeg nema, pa jbga.

Sat, 16/12/2017 - 12:09
TF
baltazar79
baltazar79's picture
Registrovan dana: 11/12/2014
Malo statistike za ovih 15 dana decembra: ukupno 140 efektivnih sati, potrosnja 470 kg ili dvije vrece po danu, objekat i grijanje u potpisu pozzz...

Termoflux pelling eco 25. Prizemlje i sprat ukupno 160 kvm, 8 cm stiropor, obicna drvena stolarija.
Trokraki mix ventil, sobni termostat na 23C. Vreme rada od 08-22h.

Sat, 16/12/2017 - 23:37
Iha sta ja onda kukam za
firemannikola
firemannikola's picture
Registrovan dana: 07/09/2016
Iha sta ja onda kukam za potrosnju... Centrometal 50kW ustrojen na 25kW preko 400 kvadrata za 15 dana 3-3.5 dzaka dnevno. Temeratura 22.5, a od 05-07h i od 18-22h 23 stepeni.

Mon, 18/12/2017 - 16:29
To samo znači da je izolacija
zmajdin
zmajdin's picture
To samo znači da je izolacija "proper-proper".

Mon, 18/12/2017 - 16:59
Gde mi je nestala poruka? Od
boleeve
boleeve's picture
Registrovan dana: 25/04/2010
Gde mi je nestala poruka? Smile

Od prvog oktobra sam potrosio nepune dve tone. Bice do kraja godine, mozda koji dzak i pretekne. Edit: nisam napomenuo da je upaljen stalno. Nocu 20 stepeni, danju 22.

Nije nesto ni bilo hladno. Cesto se palio i gasio, pa sam nalazio nesagoreo pelet. Nije neki kvalitet peleta, napuni pepeljaru sljakom, pa moram svaki dan cistiti, inace se zagusi i ne pali.
Nema vise onog ruskog od belog bora. Taj sam mogao da ne otvaram po 10 dana kotao. Na kraju otvorim, a ono kocka pepela skoro celom zapreminom, a pepeljara prazna.

Mon, 18/12/2017 - 20:50
Molim za pomoć Temperatura u
Mensur
Mensur's picture
Registrovan dana: 18/10/2017
Molim za pomoć
Temperatura u dimovodu preko 150 stepeni ide i do 180. Gorionik lamborghini a pec je bila na ložu buderus logano g 105 21kw.
Koji su parametri najbolji da bi smanio temperaturu dima.
Pelet je bukov 100%.

Mensur

• « početna
  • prethodna
  • …
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226