Pitanje za stručnjake. Ova slika je kotao kod burazera na sitni ugalj, temperatura vode u kotlu konstatna 40*C, pumpa jedna a i ona ne radi nikad, nema mešni ventil niti bilo šta slično i nema termo glave na radijatorima. Dakle grijanje je mimo svih školskih pravila a kotao je unutra bijel. Kako je to moguće?
Javljao sam se vec ranije, skapirao svu situaciju sa mesnim. Koliko sta da bude podeseno sto se tice temperature u kotlu, u sistemu itd. Buni me jedna stvari imam toby 20, koji je jaci nego sto bi trebalo. Grejem oko 110 kvadrata, bez izolacije. Zanima me ba koju snagu kotla od 1 do 5 da podesim? Ako mi je npr u ovo vreme podesana temp u kotlu 70, na snazi 4 on ode npr i do 75-76 i tada salje u sistem i do 50 stepeni, ali kako se smanjuje prema 70 tako mi i opada temp koju na 45 i manje. Da li je to normalno? Mogu li nekako uz pomic mesnog i manje snage da ga odrzavam vecinu dana na stalnih 72 npr i da sslje 47, 90 posto vremena?
Jos jedno pitanje na koju temp da podesim da mi se pumpa pali?
Problem je takodje, kad je meni zadata temperatura 72, a saljem po 46, veoma brzo pada temp u kotlu ispod zadate a veoma tesko zagreva ponovo do zadate iako je u najvecoj snazi. Gde mogu da proverim na toby 20, kolor displey vreme doziranja?
Toby 20 - 24,7 kW