Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Problem sa brusilicom

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
vlajomaster
vlajomaster's picture
Offline
Registrovan dana: 14/05/2015
Poruke:

Pozdravljam sve forumase. Otvaram novu temu, nisam nasao gde bih mogao postaviti ovo pitanje. Naime imam Bosch brusilicu, malu, gws 580, orginal. Kupio sam je pre jedno 3-4 godine, i naradila se onako u kucnoj varijanti posteno. Na njoj su menjani samo zupcanici (i mali i veliki) i lezajevi, pre par meseci. Danas radio malo sa njom i odjednom je stala. Video sam krajickom oka da je zasvetlelo u uticnici na produznom kablu. Probao sam u drugoj uticnici i ne radi, proverio sam sa glinericom kontakte do prekidaca i tu nije problem. Posto sam na selu i nemam servis u blizini, jel zna neko u cemu bi mogao biti problem, sumnjam na stator ili cetkice. Da napomenem nije nista puklo, niti je smrdelo na paljevinu, samo se ugasila kao kada iskljucis prekidac, i od tad nista. Slajferica je dobro ocuvana i radila je dosta i nikakvih problema nije bilo. Ako mi neko moze pomoci bio bih jako zahvalan... Pozdravljam.... Laughing out loud :D

Stoleeee
Stoleeee's picture
Offline
Registrovan dana: 15/09/2015
Poruke:

zasvetlelo u uticnici ? Mozda je negde u brusilici doslo da kratkog spoja, ako je vec jednom otvarana brusilica postoji mogucnost da kablove nisu dobro vracene na mesto

vlajomaster
vlajomaster's picture
Offline
Registrovan dana: 14/05/2015
Poruke:

Ali problem je u tome sto nije otvarana, otvarana je samo glava da se zamene zupcanici, elektronika nije otvarana nikad.

veteran
veteran's picture
Offline
Registrovan dana: 05/12/2010
Poruke:

A da ti nije dovodni kabal negde prignječen pa se spojile žice u njemu?
Probaj sa unimerom ili ako nemaš PAŽLJIVO dovedi jedan kraj faze na utikač od brusilice a glimericom pipaš drugi pol utikača. Ako svetli kabal je u pitanju.

vlajomaster
vlajomaster's picture
Offline
Registrovan dana: 14/05/2015
Poruke:

Probao sam i to je to. Dokle da menjam kabal. Samo da ga odsecem pri vrhu ili unutra da ga spajam?

veteran
veteran's picture
Offline
Registrovan dana: 05/12/2010
Poruke:

Pa najbolje bi bilo ceo kabal da promeniš. Nije to velika investicija, a i miran si kasnije, Usput možeš da biraš koja ti dužina odgovara. Preporuka je da uzmeš utikač sa gumenom oblogom, zbog pada na beton i slično.
A ako znaš gde je kabal prignječen, možeš otseći to parče pa pažljivo spojiti i sve DOBRO izolovati, ali moraš voditi računa da neko ne nagazi baš taj sastav, što opet može dovesti do ogoljavanja žica a ti slučajno to ne primetiš i eto nesreće. Sa strujom se nikad ne treba igrati.( Ovo samo za slučaj da ti hitno treba a nemaš drugu mogućnost ).
Znači : promena celog kabla.