Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Grejanje na pelet

8694 poruka / 0 new
Poslednja poruka
boree
boree's picture
Registrovan dana: 12/11/2012
A+b+c+d+1
Nema toliko al može se malo babrati,al npr parametri za doziranje su takoreći blokirani tj može se samo u prvoj i petoj snazi nešto menjati, ostalo on izračunava. Inače su fabrički parametri dosta dobri, za rahlimu od ranijih verzija.

Parametri raznih korisnika toby kotlova : https://goo.gl/Qphrli by: koyote®

Srkson
Srkson's picture
Registrovan dana: 10/02/2016
@Vladdicca

Ako imate nameru da stavite četvorokraki mešni ventil onda Vam nikakav trokraki mešni ventil nije potreban.
Pravilo je iako imate i samo jedan grejni krug da ipak stavite hidrauličnu skretnicu, a na nju ide četvorokraki mešni ventil. Međutim sve to može da radi i bez hidraulične skretnice, tj. samo sa četvorokrakim mešnim ventilom koji je u stvari separator između kotlovskog i radijatorskog kruga - ovako besprekorno radi kod mene!
Temperatura u kotlovskom krugu mora da bude 72C i viša, a u radijatorskom po potrebi, a dovoljna za gejanje, recimo 43C. Uostalom pročitajte moj blog i pogledajte fotografije.

• 2016-09-25_23.45.50.jpg
Vladdicca
Vladdicca's picture
Registrovan dana: 24/03/2017
Hvala najlepse. A da li ide pumpa izmedju kotla i skretnice?

Vladdicca
Vladdicca's picture
Registrovan dana: 24/03/2017
Hvala najlepse. A da li ide pumpa izmedju kotla i skretnice?

Srkson
Srkson's picture
Ide naravno!

Pogledajte na blogu na fotografiji koja prikazuje blok šemu veze. (postavljam fotografiju i ovde)

Kliknite dole na link, pročitajte i sve će vam biti jasno!

• blok_hidro_sema_ver._3.jpg
Sax Old
Sax Old's picture
Registrovan dana: 23/05/2017
Mislio sam na wifi termostat, pitao sam ih kažu da ima samo manual

padobranac

zmajdin
zmajdin's picture
Registrovan dana: 12/01/2012
Wi-fi znači da je bežični, a ne da nije manualni, šta god da je to.

Srkson
Srkson's picture
@Sax Old

Ako ste mislili na WiFi termostat kako bi mu pristupali preko interneta i kontrolisali temperaturu grejnog prostora sa udaljenog mesta onda Vam treba ovako nešto:

http://www.panontherm.co.rs/2852-digitalni-wi-fi-wireless-sobni-internet...

radovanz
radovanz's picture
Registrovan dana: 30/11/2016
E boree,tek mi sad nista nije jasno... Sta ti je ovo a,b,c...? Zakacio sam sliku ekrana(valjda). E sad kako doci do tih parametara koji se mogu podesiti...

• screenshot_2017-05-30-17-24-24.png
boree
boree's picture
Dole desno srednha ikona zy "menu" i tamo poteraš do servisni meni i onda kad odabereš izbaci ti šifru npr 2496 znači 2+4+9+6 +1

kalin62
kalin62's picture
Registrovan dana: 03/12/2014
ja imam isto tu elektroniku i nebih ti preporucio da pipas , nemas sta da pipas samo mozes da zeznes kao ja

vrlo lako se ulazi , primer 1234 = je10 +1 =11

muka muku muci

radovanz
radovanz's picture
Registrovan dana: 30/11/2016
A sad sam skontao. Nisam odmah video da moze da se salta u podesavanjima... jbg. Hvala boree i kalin62. A znacenje parametara je i kao kod starijih verzija? Ne planiram nista da cackam,nego za nedaj boze ako zatreba...

Mirko Nedić
Mirko Nedić's picture
Registrovan dana: 01/03/2017
Pozdrav! Živim u Vrbasu i imam kotao na ugalj radijator Zrenjanin pa s obzirom da nisam dosta vremena kućui kupio sam i kotao na pelet Toby 17 b i objasnio majstoru da želim da napravimo sistem da bude ekonomičan i komottan za upravljanje.Tu mislim na termo glave na radijatorima i žičanim termostatom Q7 i naravno 4 krakim mešnim ventilom ali kada su ugradilii vidim da je trokraki i da uopšte moj sistem ne liči na vaše sisteme iz grupe gde imate termometre oko mešnog ventila da bi znali koje je temp voda i da li treba zatvarati ili puštati vodu preko mešnog.Fotografisao sam pa ako neko ima savete ili je u blizini Vrbasa ja bih ga angažovao da mi preuredi sistem da sve funkcioniše jer ovi moji majstori kada im pomeneš mešni ventil padaju u nesvest a pogotovo neke izmene na grejanju a da nije nešto što se radilo pre 20 ili više godina.prilažem slike da vidite kako sve to izgleda

• dscn9974.jpg
  • dscn9975.jpg
  • dscn9976.jpg
  • dscn9977.jpg
  • dscn9979.jpg
  • dscn9978.jpg
  • dscn9980.jpg
zmajdin
zmajdin's picture
Zar Toby nema svoju pumpu?

Rešivo je ovo, uz dodatak još jednog trokrakog ventila - termostatskog i pumpe u radijatorskom krugu.

boree
boree's picture
Nemaju svi, treba da je 17b "set" , b znači da je kompaktna verzija. A dimna cev od 10m je vrh, zar se nije moglo izbaciti na taj prozor ?

zmajdin
zmajdin's picture
Onako dugačka horizontala može probleme da pravi, naročito kad naglo ojuži, a pritisak nizak.

Goran Tosic
Goran Tosic's picture
Registrovan dana: 02/03/2016
Ima tu,najbliže, dimnjak koji je korišćen.
To su slike dva kotla.Baš nepregledno!

Mirko Nedić
Mirko Nedić's picture
Ima 10 metara dimnjače do dimnjaka i bojao sam se da ce biti problema ali "MAJSTOR" kaže da je u redu i čak kaže da ne moram da izolujem cevi.a onaj prozor mi izlazi na terasu koja je natkrivena i ne znam kuda bi vodio dimnjaču a imam na sistemu i taj radijator zrenjanin (u rezervi ako nema peleta ili se nešto pokvari) a imam čak u rezervi i elektro kotao od 24 kilovata ali nije montiran stoji sa strane. Nego ne znam šta da radim sa trenutnim stanjem jer sugrno nije dobro a ovaj "MAJSTOR" ne zna kako da mi uradi. ljudi ako neko ima u blizini da mi to poveze da valja ja bi otišao po njega i vratio ga kući i naravno platio za usluge (idem često i do subotice ako neko od vas živi na toj relacijij ili do novog sada ništa nije daleko samo da uradimo da valja i da bude ekonomično

zmajdin
zmajdin's picture
10 metara horizontale!? Ako bude radilo, to će da bude zaista dobra vest.

Mirko Nedić
Mirko Nedić's picture
Ufff ja sam kriv i pitao 10 puta da li će moći da ovaj kotao na pelet bude u donjem podrumu sa deset metara dimnjače a ovaj kotao radijator zrenjanin da ostane na starom mestu i "MAJSTOR" kaže može ali sada što više gledam tu postavku bojim se da će biti problema i još mi nije povezao kako treba mešni i jbg sada da dledam šta da radim:? razmišljam da prodam ovaj kotao radijator iz gornjeg podruma i da tu stavim kotao na pelet jer bi bio na metar od dimnjaka.......... sta bi bilo najbolje,ne znam?

zmajdin
zmajdin's picture
Jeste njesra. Nema vam druge, nego Toby umesto Zrenjaninca. Uostalom, taj Zrenjaninac ionako ničemu neće da služi.

Mirko Nedić
Mirko Nedić's picture
Da li se može izvesti ovde ispod nadstrešnice dimjnača od kotla za pelet,prilažem slike

• dscn9981.jpg
  • dscn9982.jpg
  • dscn9983.jpg
  • dscn9984.jpg
Mirko Nedić
Mirko Nedić's picture
Ovaj stari dimnjak je 20 x 20,kada i maknem stari kotao da neče biti previša cuga za kotao na pelet,izvinite još jednom laik sam u ovoj oblasti pa gledam kako da rešim problem kada su me majstori zeznuli

zmajdin
zmajdin's picture
Ne može bez dimnjaka, koji je po definiciji vertikalan, a ispod nadstrešnice nipošto.
Neće da smeta cug.

Mirko Nedić
Mirko Nedić's picture
E Zrenjaninac mora da ide iz podruma i još samo da rešim majstora koji će to poveže i nadam se da ću moći tek onda opušteno dočekati zimu

Grejac
Grejac's picture
Registrovan dana: 12/02/2010
Moze i oba kotla na isti dimnjak. Samo sto se naprave leptiri koji zatvaraju dimnjace kotlova koji se ne koristi. Ne znam sto toliko komplikacije

zmajdin
zmajdin's picture
Stigo si k'o kec na jedanaest: nema ko bolje može Mirku da reši dilemu.

Mirko Nedić
Mirko Nedić's picture
Pa problem je što od kotla na pelet treba da ide 10 metara dimnjae i to 1,8 vertikala a ostatak horizontala pa se bojim da to neće ići dobro

Histerezis
Histerezis's picture
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Teško da će to da može. Postoje ograničenja dužine horizontale prema visini dimnjaka. Podatak je dat ja mislim u u knjizi "O dimnjacima".Inače jako korisno štivo... Preveliko će biti podhlađivanje dimnih gasova ma koliko izolovali. Tokom hladnog starta dok se ne ugreje cela dimnjača ima da kondenzuje dim ihaa.

zmajdin
zmajdin's picture
Baš tako.